hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Visszaadja a pornócég adományát a katolikus egyház

2012. 09. 13.
A Váci Egyházmegye a Hetek cikkéből tudta meg, hogy a templomrekonstrukcióra felajánlott adomány mögött egy pornográfiából meggazdagodott cég áll.

Lapunk néhány héttel ezelőtt közölt exkluzív riportot a Docler Holding nevű cégcsoport által anyagilag támogatott szervezetekről, művészekről. A cikkben több kedvezményezettet - állatmenhelyet működtető alapítványt, művészeti együttest, sportegyesületi vezetőt - szólaltattunk meg, akik a Hetek munkatársától tudták meg, hogy a nagylelkű vállalatcsoport zászlóshajója a világ egyik legnagyobb pornóoldalát működtető cég, vagyis a támogatások forrása egy súlyosan erkölcstelen tevékenység. (A Docler fő tulajdonosa Gattyán György, aki jelenleg az ötödik helyen áll a leggazdagabb magyarok listáján, vagyonát 98 milliárd forintra taksálják.)

A megkeresett szervezetek között volt a katolikus egyház is, mivel a Docler honlapján - a „Felelősség" menüpont alatt - műemlékvédelem címén a Váci Püspöki Székesegyház rekonstrukciós munkálataihoz nyújtott támogatást is feltüntetik. Magyar Bertalan, az egyházmegye sajtóreferense megkeresésünkre akkor azt mondta, hogy a székesegyházban tizenkét évvel ezelőtt fejeződött be az utolsó jelentős rekonstrukció, a Docler Holdingtól kapott állítólagos támogatásról pedig nincs tudomásuk. Ugyanakkor további türelmet kért, mivel cikkünk megjelenéséig az egyház - a nyári szabadságra hivatkozva - nem kapott magyarázatot az adományozó cégtől.

A vakáció azonban véget ért, Magyar Bertalan pedig az alábbiakról tájékoztatta lapunkat: „Megkeresésük pillanatától vizsgálatot tartottunk a témával és a cikk tartalmával kapcsolatban, amelynek lezárultával, az illetékesek megbízásából, az alábbiakat szeretném az önök és olvasóik tudomására hozni: A Docler Holding cégcsoport nevében a Váci Egyházmegye nem kapott adományt. Kapott viszont egymillió forintos felajánlást, majd adományt ez év áprilisában az egyházmegye egyik alapítványa - a Migazzi Alapítvány - a WebMindLicenses Korlátolt Felelősségű Társaságtól; mégpedig »a műemléki védelem alatt álló Váci Püspöki Székesegyház épületének műemléki jellegének megóvására, belső és külső rekonstrukciós munkálatok elvégzésére«.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!