hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Divatja lett a simicskázásnak

2012. 09. 20.
Ultimátumot adott az ARC plakátkiállítás szervezőinek az egyik főszponzor, a Mahir: ha megjelentetik a céget „rossz színben” feltüntető pályaművet, elállnak a támogatástól. Az ARC szervezői szerint a fenti esetet leszámítva a Mahir korrekt partner. Pénze pedig van bőven, köszönhetően a jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező tulajdonosi körnek.

„Százmillió forint – ezen hirdetőoszlop tulajdonosa, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter 2011-ből kifizetett osztaléka. Az iparági adatok szerint a köztéri reklámpiacon soha nem volt olyan aránytalan az állami pénzek elosztása, mint a jelenlegi kormány idején.” Ez a szöveg olvasható azon a plakáton, amely végül nem kerülhetett be az idei ARC plakátkiállítás darabjai közé, mert az eseményt szponzoráló Mahir Cityposter ultimátumot intézett a szervezőkhöz: döntsenek, vagy a plakát, vagy a támogatás.

„A Mahir Cityposter évek óta támogatja az ARC pályázatot, a közterületi média szereplői közül ők a legkorrektebb partnerek, egyszer-smind ebből a szegmensből a kiállítás egyetlen támogatói” – mondta a Hetek megkeresésére Bakos Gábor, a kiállítás egyik alapítója, az ARC Kft. ügyvezető igazgatója. A kiállításra kerülő pályázatokról zsűri dönt, amelyben idén is Bakos képviselte az ARC-ot. – „Előzetesen nem szoktuk megmutatni a kiállítani szándékozott műveket a támogatóknak sem, ám most kivételt tettünk: a Mahirt bíráló kép esetében úgy gondoltuk, az a korrekt, ha előre tájékoztatjuk az érintettet” – magyarázta Bakos.

A döntés hátteréhez tudni kell, hogy a közterületi kommunikáción kívül a szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir hirdetőoszlopokat is biztosít  a kiállításhoz – ezeken látható a tárlat közel harmada –, a céget savazó plakát pedig hirdetőoszlopra – és nem óriásplakát formátumban – készült, vagyis a Mahirt a saját hirdetőoszlopán bírálta volna az alkotó páros.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!