hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Már nem kellett betörniük

2012. 09. 14.
„Nem akarom bántani a jogászi szakmát, de ahhoz, hogy a szervezett bűnözés huzamos ideig sikeresen működhessen, szükség volt a megfelelő jogi környezetre. A két világot, a politikusit és a bűnözőit ügyvédek, jogászok, közgazdászok kötötték össze" - vélekedett lapunknak  Orosz István, a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztályának egykori vezetője, az Energol-ügy felgöngyölítője. A volt főrendőr szerint az, hogy a budapesti diszkókirály, V. László „idáig jutott, az a bűnügyi hírszerzés és egyes rendőri vezetők csődje".

Az utóbbi napokban két, már-már feledésbe merült név jött elő: Portik Tamásé, akit egyebek mellett felbujtóként gyanúsítanak Seres Zoltán megölésének ügyében, illetve Radnai Lászlóé, akit 12 év börtönre ítéltek az első hazai maffiaperben, és aki állítólag azért jöhetett ki a börtönből, mert terhelő vallomást tett Portikra. Ön arról nevezetes, hogy annak idején Radnai csuklójára kattintotta a bilincset. Milyen emberek ezek?

- A mi csoportunknak az Energol nevű cég felgöngyölítése volt a fő feladata, úgy is mondhatnám, „miénk volt Radnai", egy másik csoport azon dolgozott, hogy kiderítse, hol bujkál Portik, aki a kilencvenes évek végén elhagyta az országot.

Azt mondják, kezdetben, a nyolcvanas évek vége felé még az alja bűnözői réteghez tartoztak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!