hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kapitánykeringő

2012. 09. 01.
Hat megyei rendőri vezető felmentését, illetve utódaik kinevezését, továbbá számos más főrendőr leváltását jelentette be a múlt héten a rendőrség átszervezéséért felelős miniszteri biztos.

Minderre azt követően került sor, hogy augusztus elején közölték: a Belügyminisztérium megszünteti a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) és a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát (SZBEO) is. Az augusztus elején bejelentett átszervezések 420 dolgozót érintettek, a testület átalakítása várhatóan szeptember  végén fejeződhet be. A Belügyminisztérium azt közölte, hogy az átszervezésekre a párhuzamosságok megszüntetése miatt van szükség, és „döntő többségükben” nincsenek ok-okozati összefüggésben a júniusban kirobbant és a letartóztatott V. Lászlóval kapcsolatban álló rendőrségi korrupciós botránnyal. Pintér Sándor mindezen túl utasította az ORFK vezetőjét, hogy soron kívül vizsgálja felül a húsz leggyengébben teljesítő rendőrkapitányság vezetőjének alkalmasságát,és indokolt esetben szeptember 15-ig mentse fel őket beosztásukból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezeti rendszerének átalakításáról szeptemberben döntenek, ugyanakkor a rendőrségi átszervezés során senkit sem bocsátottak el.

Az átszervezésekkel kapcsolatban a rend - őrségen belül is nagy a bizonytalanság – mondta a Heteknek egy neve elhallgatását kérő dolgozó. Az SZBEO megszüntetésével az ott vizsgált ügyeket más rendőrségi egységek között terítették szét. Lehet, hogy kerületi kapitányságoknak osztották le a folyamatban lévő ügyeket, lehet, hogy más osztályok kapták meg, a lényeg, hogy mostantól olyan kollégáknak kellene megoldani ezeket a bűn - ügyeket, akiket nem erre képeztek ki – mondta informátorunk, aki úgy látja: ezzel a megoldással az SZBEO-tól elvett ügyeket nem kellett megszüntetni, de borítékolható, hogy „új helyükön” szépen lassan elhalnak. Azzal kapcsolatban, hogy mindez mi célt szolgálhat, forrásunk nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!