hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szegediben lehet emberség
Interjú Huncsik Péter elmegyógyásszal

2012. 07. 05.
Hogyan élheti meg egy antiszemita párt vezetője, ha kiderül róla, hogy zsidó?

- Nem új ez a jelenség, az ember néha tudatosan, máskor ösztönösen védekezik bizonyos dolgok ellen, amelyek benne is megvannak. Ez a jelenség talán a homoszexuálisok esetében a leggyakoribb: azok, akik a leghangosabban és a legdurvábban szidalmazzák a homoszexuálisokat és különböző szankciókat sürgetnek, sokszor saját homoszexualitásukat próbálják megelőzni: sejtik, hogy van bennük ilyen hajlam. Amikor viszont kiderül, az súlyos traumát okoz, sokan próbálnak meg öngyilkosságot elkövetni.

Szegedi Csanád esete nem teljesen ilyen, hiszen nem az életmódja, hanem a származása került ellentétbe a politikai nézeteivel.

- Valóban, de annyiban hasonlít, hogy róla is kiderült: olyan dolog ellen küzdött, ami benne is megvan. Egy ilyen felismerés mély sokkot vált ki. Egyébként ismert, hogy sok zsidó volt antiszemita, és éppen a zsidó származása miatt lett az.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!