hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csanád mégsem kóser

2012. 07. 26.
Nem könnyű manapság zsidónak lenni a Jobbikban. Szegedi Csanád is csak pár hétre lélegezhetett fel, miután kiderült, hogy nagymamája a szövetség népéhez tartozik. Novák a héten adott neki sakkot a Facebookon, de lehet, hogy a lapzártánk utánra összerántott elnökségi ülés pattra hozza ki a játszmát.

Facebookon üzente meg Novák Előd Szegedi Csanádnak, hogy távozzon minden pártbéli tisztségéből. A „Nem hallgathatok tovább" kezdetű nyilvános posztban a Jobbik alelnöke úgy fogalmaz: „A mostani hangfelvétel után alkalmatlan struccpolitikus, aki nem akarja észrevenni: Csanád végighazudta az elmúlt másfél-két évet. Legalább 2010 óta tudja származását, ekkor ugyanis konkrétumokkal szembesítették őt."

A múlt héten a Kettős Mérce elnevezésű blog egy olyan 2010-es hangfelvételt publikált, amelyen a Jobbik európai parlamenti képviselője egy Ambrus Zoltán nevű férfival a politikus felmenőiről beszélget. A felvételen Szegedi azt állítja, hogy európai parlamenti források segítségével előnyöket tudna biztosítani Ambrus hallgatásáért cserébe. Elhallgatni azt a körülményt kellett volna, hogy Szegedi Csanád anyai ágon zsidó. Talán az átutalt összeg vékonysága miatt azonban a titok kitudódott, és Szegedi június végén beismerte „bűnét". Ekkor úgy fogalmazott, hogy 2011 decemberéig nem is tudott zsidó felmenőiről.

Novák facebookos posztja így fogalmaz: „Ha Csanádnak a saját karrierjénél fontosabb a nemzet sorsa, akkor le kellene mondania, bocsánatot kellene kérnie, s úgy még később adott lehet számára a visszatérés lehetősége is, hiszen csak 30 éves, elégtétel esetén pedig hiszek a bűnbocsánatban" - fogalmaz a nem zsidó, ám görögkeleti nagypapával büszkélkedő Novák, hozzátéve, hogy „ha Szegedi Csanád nem lép, akkor az Országos Elnökségen lesz a sor, hogy megmutassuk, különbek vagyunk-e ilyen téren a többi pártnál".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!