hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harcolnak & hamisítanak - Incze Béci és a haverok

2012. 05. 31.
Kis híján részt vett az alkotmány elkészítésében az a neonáci férfi, aki a gyanú szerint a napokban egy emlékműre felfestve ígérte meg, hogy a zsidókat a Dunába lövik. Szervezete, a Jobbik-közeli HVIM is erőszakos eszközökkel igyekszik megvalósítani céljait, miközben hamis adatokkal téveszti meg a hatóságokat.

Ágyából húzták ki szombat hajnalban a rendőrök a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökségi tagját, mert a gyanú szerint ő és társa festett gyalázkodó feliratokat a Duna-parti mártíremlékműre, a Pozsonyi úti zsidóemlékműre és az V. kerületi, Szabadság téri szovjet emlékműre.

A Duna-parti emlékműre többek között azt írták fel: „Nem a ti országotok, mocskos zsidók!", „Oda lesztek belelőve". A közösség elleni izgatással gyanúsított Incze Bélát harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték. Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő vasárnapra és szerdára is tüntetést szervezett bajtársa mellett - Zagyva a HVIM tiszteletbeli elnöke -, a szintén jobbikos képviselő Gaudi Nagy Tamás pedig cellájában látogatta meg Inczét. A jobbikosok szerint a rendőrség emberrablást követett el, mivel Incze ellen semmilyen bizonyíték nincs. (Azt nem árulták el, miből gondolják ezt.)

Majdnem alkotmányt írt

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!