hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harcolnak & hamisítanak - Incze Béci és a haverok

2012. 05. 31.
Kis híján részt vett az alkotmány elkészítésében az a neonáci férfi, aki a gyanú szerint a napokban egy emlékműre felfestve ígérte meg, hogy a zsidókat a Dunába lövik. Szervezete, a Jobbik-közeli HVIM is erőszakos eszközökkel igyekszik megvalósítani céljait, miközben hamis adatokkal téveszti meg a hatóságokat.

Ágyából húzták ki szombat hajnalban a rendőrök a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökségi tagját, mert a gyanú szerint ő és társa festett gyalázkodó feliratokat a Duna-parti mártíremlékműre, a Pozsonyi úti zsidóemlékműre és az V. kerületi, Szabadság téri szovjet emlékműre.

A Duna-parti emlékműre többek között azt írták fel: „Nem a ti országotok, mocskos zsidók!", „Oda lesztek belelőve". A közösség elleni izgatással gyanúsított Incze Bélát harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték. Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő vasárnapra és szerdára is tüntetést szervezett bajtársa mellett - Zagyva a HVIM tiszteletbeli elnöke -, a szintén jobbikos képviselő Gaudi Nagy Tamás pedig cellájában látogatta meg Inczét. A jobbikosok szerint a rendőrség emberrablást követett el, mivel Incze ellen semmilyen bizonyíték nincs. (Azt nem árulták el, miből gondolják ezt.)

Majdnem alkotmányt írt

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!