hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szent László és Főnix a Jobbik romjain

2012. 05. 11.
Két új szervezet is megpróbálja integrálni a Jobbik Borsod megyében szélnek eresztett tagságát.Tizenegy megyei tagszervezet feloszlatásával, öt felfüggesztésével és rendkívüli tisztújítással próbálja meg lezárni a másfél éve húzódó borsodi belháborút a Jobbik: Szegedi Csanád, a párt alelnöke új tagszervezetek alapításába kezdett, és elindul a megyei elnöki posztért.

A kizárt jobbikosok, a párt elárulásának vádjával kiebrudalt Endrésik Zsolt megyei elnök (kis képünkön) és társai viszont új mozgalmat indítanak el: a képviselő – aki korábban úgy nyilatkozott, hogy nem adja vissza országgyűlési mandátumát, hanem függetlenként folytatja a munkáját – keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: Szent László néven új szervezet építésébe kezdenek. Endrésik – aki a Jobbik majálisán elmondott beszédét egy Kalasnyikov-sorozattal nyomatékosította – a Heteknek kifejtette: ő jobbikos korában is a radikális szárnyhoz tartozott, és ezen nem kíván változtatni: utolsó csepp véréig küzdeni fog a magyarságért. A kizárt politikustól azt is megtudtuk, hogy a 16 feloszlatott, illetve felfüggesztett tagszervezet mellett hat borsodi Jobbik-tagszervezet saját magát oszlatta fel, így a párt 75 Borsod megyei tagszervezetéből kedd estig 21 szűnt meg. Endrésik szerint a szám még növekedhet, ami azért figyelemre méltó, mert Borsod eddig a Jobbik legerősebb bázisának számított.
Közben „ugrásra kész” a Magyar Főnix Mozgalom is: ennek vezetője Bíber József, a Jobbik 2008-ban kizárt alelnöke, aki úgy véli: van keresnivalójuk a Jobbik politikájára fogékony választókért zajló versenyben, mivel egyre több szavazó ábrándul ki Vona Gáborék pártjából. Bíber szerint egyre több korábbi jobbikos keresi a kapcsolatot a Főnixszel. Ezt erősíti, hogy a napokban a Főnix alelnökévé választották Vörös Jolandát, aki korábban a Jobbik által alapított Atilla Király Népfőiskola igazgatójaként tevékenykedett.
A kiábrándulást erősíthetik azok a beígért botrányok, melyek – állítólag – a Jobbik vezetőit érintik: Endrésik például egy friss Facebook-bejegyzésben azt írja, hiányolja Szegedi Csanád most megjelent könyvéből a korrupciós történeteket és a házasságtörést. A Hetek kérdésére, miszerint Szegedi házasságtörésére utal-e, Endrésik azt mondta: sok mindent tud, de egyelőre kivár a tudomására jutott tények kitálalásával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!