hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Messiásszerep

2012. 04. 07.
Orbán Viktor nyilvánosságra hozott, 1987-ben kiválóan megírt diplomamunkája él cáfolata Schmitt Pál védekezésének, miszerint annak idején doktorija megfelelt a tudományos elvárásoknak.

Ha a kormány és az Orbán Viktor vezette politikai közösség nagy része ki is tolatott mögüle, a katolikus egyház és annak politikai képviseletét ellátó KDNP nem hagyta cserben Schmitt Pált. Végül is államfőként folyamatosan gesztusokat tett az anyaszentegyháznak: első útja XVI. Benedekhez vezetett, akivel egyébként 2011 májusában még egyszer találkozott, hogy ismét hazánkba invitálja. Jó kapcsolatot ápolt a korábbi vatikáni nagykövettel, a hazai klérus világi bíróságok előtt zajló botrányai miatt „büntetésből” áthelyezett Juliusz Janusszal is. Lemondó beszédében pedig egyenesen arra utalt, hogy személye, vagy legalábbis pozíciója nem pusztán földi körülmények véletlen összjátéka, hanem az isteni akarat megnyilvánulása.
Miközben az Országgyűlés nagy többséggel elfogadta az államfő lemondását, két fideszes mellett három kereszténydemokrata képviselő is nemmel voksolt (Hoffman Pál, Karvalics Ottó és Varga László). Harrach Péter frakcióvezető szerint a köztársasági elnök „olyan erkölcsi nagyságról tett tanúságot”, amelyre az ellenzék eddig még nem volt képes.

Istenkáromlás

Blaszfémiának titulálta Hack Péter jogász a tatabányai KDNP nyilatkozatát az ATV Egyenes beszéd címŐ mŐsorában. Megítélése szerint abszurd a párhuzam Jézus és Schmitt Pál „szenvedéstörténete” között, pláne, hogy míg a Messiás sosem hazudott, Schmitt az elmúlt idôben többször keveredett magával ellentmondásba. Hack nem érti, hogyan követelhetik hitelesen az iskolai erkölcsoktatás bevezetését a kereszténydemokraták, ha a plágiumbotrányban legitimizálják a csalást és a másolást. Ezzel szerinte azt üzenik a diákoknak, hogy nyugodtan és következmények nélkül puskázhatnak, és másolhatják egymás munkáit.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!