hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Jobbik bizalmasa - Egy mélymagyar mintapolgármester arcképe

2012. 04. 26.
Ellenlábasai rasszista, náci, őrült, a polgármesterségre alkalmatlan embernek ismerik. Hívei szerint kimagaslóan okos és sikeres politikus. A napokban az is kiderült, mit gondol a szélsőjobb esélyeiről egy megfelelő időben kirobbanó polgárháborúban. Az ember, akiben töretlen a Jobbik bizalma.

Önfejű gyerekként maradt meg a Hetek által megkérdezett gyöngyöspatai polgárok emlékezetében az ifjú Juhász Oszkár. Egyik informátorunk szerint iskolatársai rendszerint elverték a makacs, különc fiút. Az atv.hu által kirobbantott polgárháborús felvételek kapcsán ismét a figyelem középpontjába került a település első embere. Egy saját magáról írt kampányanyagban szüleiről röviden, nagyszüleiről hosszabban emlékezik meg. Úgy tűnik, a nagyszülők sok időt töltöttek Oszkár nevelésével. Információink szerint Juhász édesapja öngyilkos lett, talán ezért is nem ír egy mondatnál többet róla.

Egy idősebb gyöngyöspatai lakos arra is emlékszik, hogy a fegyverekhez a mai napig vonzódó Oszkár tizenéves korában megsérült: egy véletlenül elsült puskával lábon lőtte magát. Az ügynek végül nem lett jogi következménye. Juhász végzettségét tekintve agrármérnök, azon belül vidékfejlesztést tanult. Politikusi karrierjét megelőzően többek között egy borászatban dolgozott, de volt biztonsági őr is. A faluban azt beszélik, „szinte mindenhol lapátra tették".

Juhász többször is indult önkormányzati választáson, ám korábban még a képviselőtestületbe se tudott bekerülni, 2010 októberében például mindössze 68 szavazatot szerzett. Ezért is keltett meglepetést, hogy 2011 nyarán, az „egészségügyi okokra" hivatkozva lemondott polgármester helyére végül ő futott be az időközi választáson - igaz, ekkor már a Jobbik jelöltjeként, a párt kiemelt támogatásával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!