hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tanulunk a Fidesztől
Interjú Botka Lászlóval, Szeged szocialista polgármesterével

2012. 03. 09.
Bajnai Gordon mellett még más személyeket is el tud képzelni a demokratikus pártok miniszterelnök-jelöltjének Botka László, Szeged szocialista polgármestere, aki a napokban jelentette be hivatalosan is, hogy elindul pártja választmányi elnöki posztjáért.

Van-e még értelme az MSZP létének, hiszen ma már annyi negatív vélemény tapad a párthoz, hogy talán a magyar baloldaliság ügyének többet használna, ha feloszlatnák magukat.  „Zöldmezős beruházásként" létrejövő új mozgalomként lehet, hogy nagyobb esélye lenne a baloldalnak Orbán Viktor leváltására?

- A 2010-es választási vereség után sokan kérdezték, hogy mi vezetett idáig. Mindig azt válaszoltam, hogy legalább tíz okot tudok felsorolni, arra azonban nem tudom a választ, hogy miért kaptunk mégis egymillió szavazatot. Ennek egyetlen megfejtése van: az MSZP-nek van olyan stabil választói bázisa, amely a nagyon sok hiba, nehézség ellenére is kitart mellettünk. Egy „zöldmezős beruházásnál" hosszú évekbe telne, hogy ilyen alapot tudjunk létrehozni. Ez érték, ezt meg kell becsülni. Tavaly még egyöntetűen azt mondták a politikai elemzők, hogy a szocialista pártnak vége. Ma már viszont arról szól a közbeszéd, hogy az MSZP nélkül 2014-ben nem lehet demokratikus alternatívát nyújtani a Fidesz-rezsim ellenében. Tehát szükség van az MSZP-re.

Két éve kormányoz Orbán Viktor, amit Önök egyöntetűen dilettáns ámokfutásnak minősítenek. Mi az oka, hogy ekkora „segítség" ellenére a táboruk számottevően nem növekszik?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!