hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi és ők - Miért rossz az országimázs?

2012. 02. 10.
„Az igazság azonban kétségtelenül a mi oldalunkon van" - pozicionálta szerényen a Heteknek Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a Nyugattal való keménykedésük okát. A politikus szerint elsősorban a sajtó tehet arról, hogy „a politikai ellenszenven alapuló hisztéria megrengette a Magyarországgal kapcsolatos, '56-ban és '89-ben kialakult kedvező képet". Bár konszolidációs időszak jön, annyi biztos: az Orbán-rendszer lényegi elemei nem változnak.

Orbán Viktor decemberben a José Manuel Barossónak írt válaszlevele kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a kritizált törvények „nem tartalmaznak semmi olyat, amit neki (értsd Barossónak) jogában, módjában állna kifogásolni". A héten pedig a kormánypárti sajtó arról ír, hogy a kormány engedékeny választ fogalmaz Brüsszelnek. Miért történt ekkora fordulat?

- Decemberben Barosso úr még azt kérte, hogy több törvényünket vonjuk vissza, így a stabilitási, illetve a jegybank­törvényt. Mára azonban kiderült, hogy csupán három témában indult kötelezettségszegési eljárás az ország ellen, és nem a törvények visszavonását, hanem a korrekcióját kérik. Tehát az Európai Bizottság kritikái szűkebb körűek lettek, ezért könnyebb a megállapodás az unióval.

Az Európai Bizottság elnökét akkor nagyon félrevezethette a stábja, mert Orbán Viktornak írt levele rendkívül elmarasztaló volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!