hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Interjú Jávor Benedekkel, az LMP új frakcióvezetőjével
Csak a láncaikat veszthetik

2012. 02. 02.
A karácsonyi „odaláncolós" tüntetés óta egészen a múlt heti kongresszusig egy belharcokban vergődő párt képe alakult ki a médiában az LMP-ről. Meg tudták győzni a szimpatizánsaikat, hogy csak egy rutin családi veszekedés hangjai szűrődtek ki a szomszéd szobából?

- Tapasztaltunk aggodalmat, sokan ajánlották fel a segítségüket, hogy folytathassuk az utat, amin karácsonykor elindultunk. A rendelkezésünkre álló adatok alapján nem volt érzékelhető elidegenedés a párttól a támogatóink körében.

Schering Gábor kiszivárgott, „hálószobatitkokat" is kiteregető levelei nem egykönnyen orvosolható problémákról beszélnek. Ráadásul milyen kohézió az - kérdezik sokan -, ahol ekkora kulcslyuk van a hálószoba ajtaján?

- Sosem segít a problémák őszinte rendezésében, mikor magánlevelek kerülnek nyilvánosságra, hiszen az abban szereplő megfogalmazások nem a nyilvánosságnak szólnak, hanem belső viták részei. Schering Gábor azóta már minden fórumon jelezte, hogy az elmúlt hetek párbeszédei és a kongresszusi döntések olyan előrelépést jelentenek, amelyek alapján ő is bizakodva tekint a jövőbe. Természetesnek tartom, hogy egy növekvő szervezetben, mely létrejötte óta folyamatos kampányüzemmódban működött, felszínre jönnek működésbeli zavarok, belső ellentétek. A kérdés inkább az, hogy tudjuk-e ezeket demokratikusan rendezni vagy sem. Szerintem ebből a szempontból jól vizsgáztunk: mind a belső szervezetünk, mind a tagság a megoldás irányába mozdult el.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!