hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy kettős állampolgár vallomásai

2011. 11. 25.
Elveszítette szlovák állampolgárságát Boldoghy Olivér komáromi vállalkozó, aki a nyáron felvette a magyar állampolgárságot. Az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás aktivistáját már törölték is a szlovák nyilvántartásból, s ezzel bejelentett lakhely nélküli személlyé vált. Ügyéről beszélgettünk a színész–vállalkozóval.

Mondhatnánk úgy is, hogy Ön az első áldozata a szlovák-magyar „meccsnek". Tudatosan vállalta ezt a szerepet?

- Sorban ugyan az első, de biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Társaim - akikkel elindítottuk ezt a tiltakozó akciót a Fico-féle állampolgársági törvény eltörlésére - már hamarább, előttem kapták meg a magyar állampolgárságot, és ezt nyíltan vállalták is a szlovák sajtóban. Valamiért azonban éppen én, a sor végén lévő kaptam meg elsőként a Belügyminisztérium döntését. A kérdésére határozott igen a válaszom, tudatos cselekvés volt mindannyiunk részéről.

A határozat kézhezvételével Ön a szlovák törvények értelmében hontalan emberré vált, vagy kapott valami egyéb státuszt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!