hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szigorúan titkos hadművelet
Fejezetek a MSZP–Fidesz titkosszolgálati háborúból

2011. 09. 08.
Míg a jobboldal véleményvezérei az évszázad kémsztorijának, elképesztő skandalumnak tartják a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati elitje által végrehajtott, az ügyészség által vizsgált cselekményeket, addig a baloldalon banális ügynek és koncepciós pernek minősítik a vádakat. Akármilyen szemüveggel is nézzük a történteket, elképesztő „árnyékvilág" képe rajzolódik ki - s szinte mindegy, hogy melyik félnek van igaza.

A legfrissebb kiszivárogtatások szerint Laborc Sándor, az előző éra egyik titkosszolgálati vezetőjének laptopján Ovi és Bajusz fájlnév alatt Fidesz-vezetőkről készült információk lapultak. Orbán Viktor egy tévéműsorban azt mesélte, hogy híváslistákból a kapcsolati hálóját készítették el. Ha ez igaz, akkor azt lehet mondani, hogy a Szilvássy György által vezetett „Cég" tevékenységét leginkább amatőrnek és dilettánsnak lehet nevezni.

A kezdetek

„Két lényeges esemény volt az elmúlt ciklusban, ami az MSZP-Fidesz titkosszolgálati háborúját meghatározta, és amelyek elvezetnek az inkriminált ügyekig: a Mucuska-gate és Kövér László jó tájékozottsága az NBH belső ügyeiről. Ezek miatt indult a Szilvássy-rezsimben ádáz hajsza a »Cégen« belüli kiszivárogtatók ellen" - állította a Heteknek egy, a nemzetbiztonsági területre az előző ciklusokban rálátó forrás.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!