hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zajos rendszercsere
Interjú Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetőjével a kormány első évéről

2011. 06. 02.
Mostanában elég sok vita, olykor egymásnak ellentmondó ötlet és terv szivárog ki a kormánypártok soraiból. Elfogyott a lendület?

- Szó sincs erről. Demokratikus pártokban zajló vitáról és kompromisszumkeresésről van szó, ami a kormányzás velejárója. Másrészt a sajtó is felnagyítja ezeket a konfliktusoknak tűnő helyzeteket, ebből élnek az újságírók.

Azért az meglepő, ha a Hoffmann Rózsa vezette államtitkárság készít egy szakmai anyagot, ami nemhogy villámgyorsan kiszivárog, hanem még Pokorni Zoltánnal is nyílt konfliktust okoz. Miért van ez így?

- A Hoffmann-Pokorni-vita azért is fontos, mert egyben rámutat arra is, hogy miben más a két párt. A történetnek három vetülete van: szakmai, eszmei és személyes. A szakmai a szakemberek között mindig tapasztalható, pártoktól független nézetkülönbségeket jelenti, míg az eszmei sík az, hogy Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata, konzervatív világnézete különbözik Pokorni Zoltán liberálisabb szemléletétől. A harmadik szint - a személyes ellentétek síkja - remélem, hogy valójában nincs is. Ám ha mégis lenne, azt még inkább indokolt lenne a nyilvánosságtól függetlenül lefolytatni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!