hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vona-hakni Ajkán
A WTC arab terroristák általi lerombolásának kilencedik évfordulóján

2010. 09. 17.
Bizarr pillanat, amikor a Jobbik a barátságot és az elfogadást tűzi zászlajára. Mégis ez történt Ajkán, a World Trade Center arab terroristák általi lerombolásának kilencedik évfordulóján, ahol a várakozásokkal ellentétben csak egy újabb vidéki kampányhaknit kaptak Vonától a radikális jobboldal szurkolói – arabok és színvonal nélkül.

Bár a rendezvény az Arab-Magyar Barátság Napja címet viselte, arabból csak egyet tudott felvonultatni a Jobbik. Ő sem előadást tartott, hanem inkább a markát tartotta a szocreál művelődési ház előtérében felállított bazár portékái között. A meghirdetett kezdéskor a rendezők még a pódium elemeit cipelik föl a színpadra. Az igyekezet és az aggodalom nagyon is érzékelhető, nehogy köztük is rendet tegyen a pártelnök, mint a Jobbik somogyi szervezetében. Amíg a közönség Vona Gáborra vár, alkalom nyílik egy fényképkiállítás megtekintésére, amely nem az arab világ sokszínűségét mutatja be, hanem a palesztinok „elnyomását" porral és tankkal. Öngyilkos merénylőket, testvéreiket civil pajzsként használó terroristákat és Kasszam rakétákat sehol sem látni a fotókon. Gárdistát szinte nagyítóval kell keresni, de szerencsére nem bújtak el: ketten is feszítenek új, vadőröket megszégyenítő egyenruhájukban.

A várakozás egyre kínosabb perceit egy váratlan performansz színesítette. A művelődési házzal és a rendezvény szellemével szembehelyezkedő Veszprém Megyei Baráti Kör mintegy száz fővel beszédes transzparensekkel tartott néma demonstrációt. „Hamasz és a Jobbik közös programja?", „9/11 a legmegfelelőbb időpont?", „Dobót, Zrínyit, Hunyadit meghívtátok?" - olvasgatta az épp begördülő pártelnök az üzeneteket. Egyesek úgy vélekedtek, hogy „ifjú bolsevisták" jöttek közéjük, míg mások zsidó ellenállásra gyanakodva megjegyezték: „a szombat miatt nem mozognak". Csoma Zoltán, a baráti kör szóvivője elmondta, hogy szervezetük az iszlám terror áldozatainak emlékét akarja ébren tartani. A szóvivő utalt arra is, hogy hazánk a török hódoltság százötven éve alatt masszív történelmi tapasztalatot szerzett az iszlám törekvéseiről. „Ez a rendezvény mélyen sérti a magyar történelem országvédő harcosainak emlékét is, akik életüket adták, hogy Magyarországot felszabadítsák az iszlám török uralom alól. Habár - tette hozzá - az Egri csillagokban is megtalálható egy Hegedűs nevű áruló." A tüntetők tábláin többek között megemlékeztek az elhunyt magyar katonákról is, amire az egyik, palesztin kendőt viselő jobbikos így reagált: „Egyáltalán nem sajnálom őket, önszántukból mentek oda."

Az esemény plakátján előre beígért arab barátok sehogy sem akartak megérkezni. Khaled Naffa úr közúti baleset, dr. Alotti Naszir szívsebész úr pedig sürgős ügyelet miatt nem lehetett jelen, így őket a magyar-jordán baráti társaság magyar tagja, Horváth Lajos helyettesítette. Igaz, csak öt percig tarthatta kézben a mikrofont, de azalatt megtudhatta a várttal szemben csekély számú megjelent, hogy a Jordan Toursszal kedvezményesen, 40 ezerért lehetett utaz­­ni, és az arabok szeretik a szőke, kék szemű nőket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!