hetilap

Hetek hetilap vásárlás
100 nap a kés alatt

2010. 09. 10.
Politikai szempontból sokkal könnyebben sikerült a fideszes vezetői körök szerint a kormány első száz napja, mint azt előzetesen várták. Elégedetlenség – egy kormányzati tanácsadó szavait idézve – csak a „saját bolondjaik” miatt alakulhatott ki e társaságban, mivel az ellenzék a várakozásaik alatti nívón szerepel. Az önkormányzati választásokat követően várhatóak a komolyabb gazdasági intézkedések, de a Fideszben ma leginkább saját maguktól félnek.

A 2006-os gyurcsányi kormányalakítással ellentétben Orbán Viktor kormánya az első száz napját nem áldozta fel a gazdaságpolitikai fordulat oltárán, ezért egyetlen olyan „fájdalmas" intézkedést sem jelentettek be, melyek bármely komolyabb választói csoport lemorzsolódásához vezethetett volna. Annak ellenére sem tették, hogy Gyurcsány Ferenccel szemben a Fidesz-kormány nyugodtan mutogathat elődjére. Teszi is, de még sincs „Orbán-csomag".

Csak a Fidesz!

Politikai szempontból a rövid- és középtávú „veszélyeket" ugyanis sikerült Orbánéknak kivédeniük. A kormányzásuk kezdetén meghozott szimbolikus, nemzeti érzelmű ügyekkel (kettős állampolgárság, Trianon-emléknap) kiütötték a „nemzeti kártyát" a Jobbik kezéből, majd az elszámoltatási kommunikációval a bosszúra sóvárgók számára is alternatívát kínáltak. A Fidesz vezérkarában nem alaptalanul tartottak attól, hogy az elégedetlenség hullámait meglovagló Jobbik

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!