hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mesterházy: Nincs Gyurcsány-probléma
Ugrásra kész az MSZP, mire elmúlnak a Fidesz mézeshetei

2010. 07. 30.
Átmeneti jellegű a Fidesz népszerűsége, hamar tömeges kiábrándulás lehet Orbánék osztályrésze. Legalábbis ezt fejtegette a Heteknek adott interjújában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, aki pártját tartja az  igazi, a Fidesz leváltására érdemben képes alakulatnak. Bár elismeri, hogy ehhez alapos megújulásra van szükségük.

Nagyot fordult önnel a világ. Fél éve még „nagyhatalmú" kormánypárti frakcióvezető volt, aki ezermilliárdos döntésekben vehetett részt, ma pedig egy olyan ellenzéki vezető, akinek korlátozottak az eszközei az Országgyűlésben, a kormányzati, érdemi folyamatokra pedig semmi hatása sincs. Hogy éli ezt meg? Nem fáj ez önnek?

- Lelkileg ezzel semmi probléma nincs, más típusú feladat volt egy válságkezelő kormány mögé a politikai egységet biztosítani a frakcióval, mint az ellenzéki szerep megtalálása. Ne menjen politikusnak, aki ilyen helyzeteket nem képes feldolgozni. Érdekes, hogy a párttagság és a szimpatizánsok oldaláról egyre inkább növekszik a biztatás, hogy nem búslakodni kell ebben a helyzetben, hanem dolgozni azért, hogy újra talpra állítsuk a szocialista pártot. Ezzel foglalkozom, ez köt le.

De több frakciótársával együtt, akik például miniszterek voltak, egyik nap­ról a másikra idézőjelben véve senkik lettek.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!