hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem vagyok sem komcsi, sem Orbán ügyvédje
– mondja Schiffer András, a Lehet Más a Politika listavezetője

2010. 05. 01.
„Nem lövészárokból fogunk politizálni" - ígéri Schiffer András, az LMP listavezetője, aki nem szeretne szimbolikus háborúba keveredni a Fidesz-KDNP-vel. Konkrét politikai témákban, konkrét törvényjavaslatok kapcsán hajlandóak értelmes vitát folytatni, de mint mondja: nem vesznek részt olyan cirkuszban, ahol „fasiszták" harcolnak „antifasisztákkal" vagy „kommunisták" „antikommunistákkal".

Egy ilyen meglepetésszerű siker után be tudják lőni nagyjából, hogy minek, kiknek köszönhetően jutottak tizenhat mandátumhoz az új Országgyűlésben? Kik az Önök választói?

- Pontos adatok még nincsenek a birtokunkban, de nagyjából azokat sikerült megnyernünk, akiket célcsoportként is meg kívántunk szólítani. Természetesen nálunk is megjelentek a protestszavazók - ha nem is olyan nagy mértékben, mint a Jobbiknál -  és egy olyan szavazói csoport is, akik az elmúlt két választásra a szájízük szerinti alternatíva hiányában nem mentek el, de legalábbis nem volt beazonosítható a mozgásuk. Ők nem politikai alvajárók, hanem a meglévő garnitúrából lett elegük, és egy új párt megjelenése ki tudta őket mozdítani az érdektelenségből. Rengeteg olyan állampolgártól kaptunk visszajelzést a kampány során, akik a programunk elolvasása után döntöttek úgy, hogy minket választanak. És hát ne felejtsük el azt a rengeteg első választó fiatalt se, akik az LMP-ben látják egy újfajta, de erőszakmentes politizálás lehetőségét megvalósulni.

Elfogadja azt a vélekedést, hogy Önök egy történelmi pillanat nyertesei, akik a tragikus baloldali kormányzás nyomán keletkezett vákuumba nyomulva meg tudták szólítani a kiábrándult liberális szavazókat?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!