hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Antiszemita kampányt folytat a Jobbik
Merre tart a radikális jobboldal?

2010. 03. 20.
Aki számára kérdéses volt, hogy a Jobbik alkalmazza-e a zsidó kártyát a kampányban, annak elakadhatott a szava a párt hetilapjának a címlapján, melyen Gellért püspököt egy menórával a kezében ábrázolták, azzal a megjegyzéssel: „Ébresztő Budapest! Ezt akarjátok?” Mindezt tetézte ifj. Hegedűs Lóránt március 15-ei álkeresztény beszéde. Merre tart a Jobbik?

A párt elsősorban - legalábbis ezt mondták korábbi riportjainkban jobbikos háttéremberek - a cigánybűnözés témaköre kapcsán tett szert népszerűségre, de újabban a zsidóság tematikáját is előszeretettel emlegetik a választási hadjáratukban.  Vona Gábor pártelnök beszédeiben rendszerint visszatérő elem: ha hatalomra kerülnek, „a zsidók földvásárlási szándékát" meg fogják hiúsítani. Egy konkrét példával is előállt: „Ha például jön egy kérelmező, Salamon, hogy földet akar venni Magyarországon, akkor megmondjuk, hogy igazolnia kell, hogy 10 éve Magyarországon él. Felsőfokú magyar nyelvvizsgát kell tennie, és természetesen ekkor Salamon homloka már ráncolódni fog. És még kelleni fog Morvai Krisztina államfő beleegyezése is."

Továbbá Vona több fórumon kijelentette, hogy tele van a hócipője a holokauszttal. A MÁV-ot perlő amerikai  zsidó leszármazottak kapcsán pedig  azt találta ki, hogy a jobbikosok összegyűjtenek tíz, a nyugati téri aluljáróban zenélő indiánt, perközösséget alakítanak, és beperlik az USA-t az indiánok földjeinek elvétele miatt, kétszer akkora összegre, mint amennyit a MÁV-tól remélnek a túlélők leszármazottai.

Kik irányítják az országot?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!