hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A kirúgottak „Lobbiknak” titulálják a pártot
Zavar az erőben

2010. 02. 14.
Több helyi Jobbik-vezetőt és párttagot zártak ki a pártból. Csak a piszkos munkára kellettek, mondja egyikük, másikuk pedig egyenesen a választók bocsánatáért esedezik.

„Minket kívülről már nem lehet szétverni, csak akkor, ha egymástól el tudnak idegeníteni, ha meg tudnak minket osztani" - ezekkel a szavakkal zárta esztergomi üzenetét Vona Gábor január végén. A kampánykörúton fáradozó Jobbik-elnök azóta több olyan települést is meglátogatott, ahol intő mondatának második része valósággá vált.

„Tartozunk egy vallomással. Szebb jövőt ígértünk nektek, amibe utolsó szalmaszálként kapaszkodtatok. Ti is, mi is hittünk pár embernek, akik a haza felemelkedéséről szónokoltak nekünk. Az öröm, az eufória azonban hamar elszállt. A pártot létrehozó egykori MIÉP-es, fideszes, MDF-es káderek, miután jó helyre bepozícionálták magukat, saját sleppjüket kezdték pozícióba hozni" - a csalódott szavak Seres Tamás Richárdtól, a fehérgyarmati Jobbik-szervezet alapítójától és egykori kampányfőnökétől származnak. Ő volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magyar Gárda kapitánya is, ám rájött: „az az ellenség, aki ellen eddig vállvetve küzdöttünk, régen sorainkban van, és döntő befolyása van a párt belügyeire." Az alapítót kizárták a pártból, miután szembehelyezkedett a megyei elnökség által meghatározott jelölttel. Mint a Heteknek elmondta, elfogadhatatlannak tartja, hogy az új jelöltet az EP-választás után léptették be a pártba, míg ők végigküzdötték az azt megelőző időszakot. A pártvezetés szerint viszont Seres túl mohó volt, túl hamar akart magának hatalmat.

Balhé volt az elmúlt hónapokban a Békés megyei Kevermesen is Kukla Katalin egykori elnök kizárása kapcsán. Az asszony pártolói szerint még családi ügyeit is háttérbe szorította azért, hogy újabb támogatókat szerezzen a Jobbiknak. „A helyi jelöltet egyszer csak előszedték a semmiből és bemutatták nekünk, hogy ezután őt kell támogatni" - méltatlankodott lapunknak Kukla. A szervezeten belül riválisától, Szabóné Koczihat Tündétől az a vád érte, hogy szavazás nélkül dönt bizonyos kérdésekben, de azt is megfogalmazták vele szemben, hogy „lepaktált" a cigá-nyokkal. Elmondása szerint az egyik gyűlésen a szintén megvádolt pártolója, Blága Margit és Szabóné Koczihat Tünde között „fizikai erőszak alkalmazására" került sor.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!