hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kovács Lajos megtette. Kovács Lajos mehet?
Interjú dr. Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredessel

2010. 01. 16.
A múlt héten szerelt le a rendőrségtől az egyik legsikeresebb gyilkossági nyomozó. Kovács Lajos a közelmúltban jelentette meg A Mór megtette… című könyvét, melyben az évszázad bűnügye során elkövetett nyomozati hibákról is ír. Ezt követően bontották fel szerződését. Kovács a sajtóból értesült róla, hogy könyvében állítólag államtitkot sértett, ami miatt az ügyészség vizsgálódni kezdett. Mivel őt magát mindeddig nem értesítették, erről a témáról nem akart beszélni a Heteknek adott interjújában. Beszélt viszont a sorozatgyilkosságokról, és arról is, hogy tudja, ki ölette meg Fenyő Jánost.

Hogyan értsük azt a kijelentését, miszerint Önnek szenvedélye a gyilkosság?

- Az emberek többségének több foglalkozása, több munkahelye is van élete során. Nekem csak ez az egy volt. Húszévesen jelentkeztem nyomozónak, és mindjárt az élet elleni szakterületre vettek fel. Ezt csináltam negyven évig.

Édesapám, aki szintén rendőr volt, azt mondta, ez a rendőri munka csúcsa. Azóta megbizonyosodtam róla, hogy igaza volt. Millióféle bűncselekményt büntet a Büntető Törvénykönyv, de minden bűn közül az emberölés az egyetlen, amely jóvátehetetlen és szinte megbocsáthatatlan.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!