hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fideszdemokrácia
Belső kritika után tisztogatás Siklóson

2010. 01. 28.
Feloszlatták Baranya 6-os számú választókörzetének legnagyobb Fidesz-csoportját, ezzel 68 tagnak szűnt meg a párttagsága. Pedig az érintett siklósi csoport éppen a hivatalos Fidesz-kommunikációval összhangban működött: mert demokratikusan választani, és megpróbált fellépni egy korrupciógyanús, de legalábbis értelmetlen nagyberuházás ellen.

A csoport feloszlatásáról  december 15-én döntött a párt országos választmánya, ám az erről szóló értesítést csak ezen a héten kapták meg az érintettek. Szalai Ottó, a feloszlatott csoport vezetője azt sem tartja kizártnak, hogy ha ők nem erőltetik, a Fidesz a választások utánig húzta volna a döntés nyilvánosságra hozatalát. Mivel az több szempontból is kellemetlen.

Egyrészről azért, mert - a kizártak szerint - a háttérben Tiffán Zsolt, az ismert borász különös országgyűlési képviselői jelölése áll: mint korábban a Hetek is beszámolt róla, Baranya megye 6-os számú választókörzetében 9 csoport Kékkői Zoltánt, 3 pedig Tiffán Zsoltot támogatta. A második körben 117-52 arányban megint csak Kékkői mellett tette le a voksát a tagság, a pártvezetés mégis Tiffán Zsoltot támogatta, így a helyiek akaratával szemben ő lett a Fidesz parlamenti képviselő-jelöltje.

„Ezzel egy időben elindították a Fidesz siklósi szervezetének feloszlatását" - mondta a Heteknek Szalai, aki szerint a feloszlatást Tiffán - ő egyben a Baranya Megyei Választmány elnöke - szignózta az Országos Választmány felé. A Tiffán levelében megfogalmazott indokok között az eredménytelenség és a koncepciótlan, konfrontatív politizálás szerepelt hangsúlyosan.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!