hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2010. 01. 09.
Bizonyítsuk a múltatA vészkorszakkal kapcsolatos dokumentumok megőrzése szándékával felhívást tett közzé a budapesti Holokauszt Emlékközpont: korabeli iratok, tárgyak, fényképek felajánlását várja túlélőktől, illetve hozzátartozóiktól.

Családi vállalkozás
Egy üllői házaspárt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy kiraboltak egy csepeli takarékszövetkezetet. Amíg a 38 éves nő fegyverrel behatolt a pénzintézetbe, 50 éves szívbeteg férje az autóval a közelben várta, majd együtt menekültek el. A zsákmányt az elkövetők 15 éves gyereke rejtette el a szomszéd ház padlásán, illetve a kertjükben álló fán.

Köztünk járnak
Májusban megszűnik a kényszergyógykezeltek határozatlan idejű fogva tartásának lehetősége. A bíróságok ezentúl pontos éveket szabnak ki a pszichésen beteg bűnelkövetőkre, akik ezt követően, megfelelő ellátás híján az utcára kerülhetnek. Az ombudsman szerint a veszélyesnek minősülő betegek civil ellátásának feltételeit eddig még nem teremtették meg.

Új hullám
Elmúlt az elsődleges árvízveszély, lakott belterületeket már nem fenyeget az áradás, ám néhány nap múlva újabb árhullám várható a Felső-Tiszán és a Tisza mellékfolyóin. A várható felmelegedés és az újabb csapadék érkezése miatt a belvízzel elöntött területek nagysága is jelentősen nőhet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!