hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2010. 02. 04.
Csökkent a különbség a Fidesz és az MSZP közöttA potenciális szavazók megnyerésével számolva a Fidesz–KDNP-szövetség kilencfős többséggel megszerezhetné a kétharmados többséget az Országgyűlésben egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson – derül ki a Nézőpont Intézet legújabb felméréséből. E szerint a pártok támogatottsága az aktív szavazók körében nem változott: a Fidesz 47, az MSZP 12, a Jobbik 9, míg az MDF 3 százalékon áll. A potenciális, maximálisan elérhető szavazótábort figyelembe véve a sorrend: Fidesz 54, MSZP 20, Jobbik 16, MDF 8 százalék. A Tárki felmérése szerint viszont csökkent a különbség a két legnagyobb párt támogatottsága között: a Fidesz és az MSZP között januárban 40 százalékpontnyi, míg tavaly novemberben még 51 százalékpontnyi különbséget mértek.

Három évet kaphatnak a holokauszttagadók
A holokauszttagadás büntethetőségét megteremtő törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek szerdán Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, miniszterelnök-jelöltje. A politikus Budapesten újságíróknak a holokauszt nemzetközi emléknapján elmondta: ha a parlament elfogadja a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, akkor három évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokausztot.

Füves cigitől lett rosszul a diák

Hat diák kábítószerezett egy mátészalkai középiskolai kollégiumban, egyikük rosszullét miatt kórházba került. A 17 éves fiú elmondása szerint „füves cigarettát” szívott társaival az intézményben. A kábítószerrel való visszaélés miatt indított nyomozást szakértő bevonásával folytatják, s arra is keresik a választ, hogy a fiatalok honnan szerezték be a drogot.

Újra ölt az újinfluenza: kismama az áldozat
Meghalt a Kútvölgyi Klinikán az a H1N1-gyel fertőzött kismama, akit korábban már hazaengedtek a kórházból.
A 32 éves asszony 7 hónapos terhesen még december elején kapott kétoldali tüdőgyulladást, majd lélegeztetőgépre került. Kisfiát császármetszéssel segítették világra, és szilveszterre haza is mehetett. Néhány nappal később azonban visszakerült az intenzív osztályra, kómába esett, majd meghalt. A háromgyermekes család most honlapján próbál pénzt gyűjteni nehéz anyagi helyzetének enyhítésére.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!