hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fidesz-casting: Molnár Oszkár kihullott a rostán
Rendezik a sorokat

2009. 12. 10.
A sajtón keresztül adta tudtára a Fidesz vezetősége a választáson indítani nem kívánt képviselőknek a vezérkar álláspontját. Többek között a kamionsofőrből lett, a roma és izraeli „folklórt" sajátosan ismerő edelényi polgármester is megkapta az elbocsátó szép üzenetet.

Mint arról írtunk, Orbán Viktor pártelnök, Kövér László választmányi elnök és Varga Mihály alelnök, illetve Kubatov Gábor pártigazgató már hónapok óta rend- sze­resen találkozik a Fidesz képviselőjelöltjeivel a pártelnök felcsúti nyaralójában. Forrásaink szerint a kormányra készülő Fidesz vezetősége teljesen tisztán akar látni abban, hogy milyen állapotok uralkodnak a pártban, kitől mire számíthatnak, hiszen az elmúlt hetekben mindenki az ellenzéki párthoz kívánt „dörgölőzni".

A mérsékelt jobboldalinak tekintett Nézőpont Intézet egy kutatására hivatkozva állítólag az a közvélekedés a pártban, hogy az elkövetkező négy évet csak jól „vitelezhetik ki", mert különben a többi rendszerváltó párt sorsára juthat a Fidesz. Egy forrásunk szerint a párton belül jobban tartanak a Jobbik térnyerésétől, mint az MSZP esetleges feltámadásától. Mint fogalmaztak lapunknak, azért igyekeznek rendet vágni a sorokban, hogy később ne legyenek támadási felületek.

Az egyik ilyen „rendvágás" Molnár Oszkárnak, Edelény polgármesterének a lecserélése, aki ugyan helyben megszerezte a politikai elit támogatását, tüntetést is szervezett maga mellett, de Budapesten, a Fidesz belső köreiben felháborodást okoztak a zsidóságról és a romákról mondott szavai. Több fideszes országgyűlési képviselővel is beszéltünk, akik szalonképtelennek és a párt érdekei számára különösen károsnak tartották a polgármester nyilatkozatait. A gon­dot eddig az okozta, hogy a szegénység sújtotta, elmaradott Borsodban többek véleménye szerint akár népszerűségre is szert tehetett a politikus a kijelentéseivel, hiszen ebben a megyében a Jobbik is jelentős támogatói körrel rendelkezik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!