hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Évértékelés Mesterházy Attilával
Önkritika, őszinteség, összefogás

2009. 12. 24.
Miért Mesterházy Attila lett az MSZP miniszterelnök-jelöltje? Ön ambicionálta, vagy a párt kérésének tett eleget azzal, hogy elvállalta?

- Nem ambicionáltam a jelöltséget, mert abban hiszek, hogy egy ilyen nehéz helyzetben az a legfontosabb, hogy a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje mögött - úgymond - spontán összerendeződjön a párt, a jelölt képes legyen egységet, összefogást szimbolizálni. Az elmúlt időszak azt bizonyította, az én személyem képes erre.

A megyei elnökök döntésekor még felmerült Kovács László neve is.

- Akkorra már két stratégiára egyszerűsödött a választási alternatíva. Az egyik, hogy egy nagyobb tapasztalattal rendelkező, harminc-negyven éve a politika élvonalában tevékenykedő személy legyen a jelölt, vagy olyan valaki, aki fiatal korával és teljesítményével azt sugallja, hogy az MSZP hosszabb távon gondolkodik.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!