hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 12. 18.
Hideg az MDF-benAdminisztrációs hiba miatt kapcsolták ki a gázt az MDF székházában – közölte a párt elnöke azt követően, hogy a Magyar Nemzet szerint pénzszűke miatt fogadták kedden hideg irodák az alkalmazottakat. A párt azóta már befizette a 300 ezer forintos tartozást.

Gonosz nap
Kilenc napja jött ki a pszichiátriáról, és már egy hete nem szedte gyógyszereit az a 27 éves salgótarjáni férfi, aki hétfő este bozótvágó késsel mészárolta le volt barátnőjét és annak új barátját, valószínűleg félté­kenységből. December 14-étől már előre félnek a nógrádi nyomozók, hiszen 1992-ben ezen a napon történt az ország történetének első gépfegyveres leszámolása Pásztónál, 2002-ben egy nőt, 2005-ben pedig egy férfit gyilkoltak meg ugyanekkor.

A Gárda vége
Feloszlatta a Magyar Gárda egyesületet, illetve a mozgalmat is a Legfelsőbb Bíróság. Szóbeli indoklásában az ítélőtáblához hasonlóan az LB is rámutatott arra, hogy az egyesület tevékenységével túllépte a szabad véleménynyilvánításnak azt a határát, ami még alkotmányos védelemben részesülhet. Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy nyilatkozott, hogy a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulnak a magyar bíróságok döntései miatt.

Sólyom értelmez
Sólyom László szerint az ország szempontjából jobb lett volna, ha tavasszal előre hozott választásokat tartottak volna, mert nem mélyült volna el a válság, és meg­előzhették volna a Jobbik megerő­södését. Az államfő emellett elfogadhatatlannak tartja az amerikai kongresszus Magyarországot elítélő határozatát, mivel szerinte az emberi jogok és sajtószabadság terén nem állunk rosszabbul, mint a tengerentúliak.  A köztársasági elnök a Heti Válasznak adott interjúban arról is szól, hogy a magyar parlament magán viseli az alkotmányellenesség bélyegét, mióta 2006-ban bizalmat szavazott Gyurcsány Ferencnek.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!