hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Eltűnőben a köztársaság erkölcsi alapjai
Interjú Majtényi Lászlóval

2009. 11. 07.
Sérül a sajtószabadság azzal, hogy a Sláger és a Danubius rádiók elbuktak a frekvenciájukra kiírt pályázaton, s így várhatóan meg­szűnnek?

- A sajtószabadság elvét az a decemberi parlamenti döntés sértette volna, amelyik a Slágernek és a Danubiusnak pályáztatási kötelezettség nélkül adta volna oda a frekvenciát a további évekre. Hogy ehelyett mégis pályáztatás lett, az a sajtószabadság győzelme. Az viszont a sajtószabadság megcsúfolása, hogy a pályázat nem hozott tiszta versenyt. Tiltakozásul lemondtam.

Ezt egy átlagember nehezen tudja követni: ön alig egy éve még azért harcolt, hogy ez a két adó ne kapja meg a sugárzási jogot pályáztatás nélkül. Most megtörtént a pályáztatás, mire fel ön lemond.

- Én nem a két adó ellen harcoltam, hanem azért, hogy ne verseny nélkül kapják meg a frekvenciákat. Most pedig azért mondtam le, mert ez a két adó, valamint egy harmadik pályázó nem versenyezhetett, mert nem volt verseny.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!