hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Börtönből irányítják az ultrákat

2009. 11. 07.
A Hetek értesülései szerint a Fradi szurkolótáborán belül az úgynevezett 16-os szektor ultrái sorozatos rendbontásokra készülnek a következő – nem zártkapus – mérkőzéseken. Úgy tudjuk, nemcsak a „lelketlen játék”, hanem a meccsek több millió forintos üzletet jelentő biztosítása körüli konkurenciaharc is szerepet játszhat ebben. Az esetenként a vezetést is „befenyítő” huligánokkal szembeni fellépéshez nemcsak a pénz hiányzik, hanem a bátorság is.

Információink szerint az úgynevezett 16-os szektor ultrái felelősek az Üllői úton történt múlt szombati rendbontásért. A Fradi Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzését a 64. percben félbe kellett szakítani, miután a zöld-fehér tábor egy csoportja - a DVTK 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. Úgy tudjuk, a rohamrendőröket a stadionon kívülről kellett behívni, mert a klub a belső biztosításra nem kötött szerződést. Ennek hatására csillapodtak ugyan a kedélyek, bár a lelátón többen székeket kezdtek gyújtogatni. Amikor már görögtüzek hullottak a pályára, a bíró végleg lefújta a találkozót. Az MLSZ fegyelmi bizottsága előtt a klub „megúszta" 3 millió forintos büntetéssel és három - hazai - zártkapus mérkőzéssel.

A 16-os szektor több csoportot is tömörít, elsősorban azokat, akik a „kiöregedő" kettes szektortól függetlenek. Ezek közé tartozik a Killer Green Group (KGG), vagy például az Ayran Greens, és más, újnyilas gengek. Úgy tudjuk, az ultrákat nemcsak a „lelketlen játék" és a klubvezetés „be nem tartott ígéretei" háborították fel, hanem az is, hogy szerintük Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója pénzért biztosít helyet a csapatban gyenge külföldi játékosoknak a saját nevelésű fiatalok hátrányára. A 16-os szektor egyes tagjai egyébként átvennék a mérkőzések - alkalmanként milliós üzletet jelentő - biztosítását. A Ferencvárosnál nem meglepő, hogy maguk az ultrák is benne vannak a biztonsági szolgálatban. Mint ahogy az is általános volt korábban, hogy a vezérszurkolók ingyen járnak mérkőzésekre, ingyen fogyasztanak a stadion vendéglátóegységeiben, vagy akár szünetben jó tanácsokkal látják el a játékosokat az öltözőben.

A szurkolók már az előző fordulóban, a Kecskemét otthonában is randalíroztak, ezzel adva a vezetés tudtára, hogy elérkezett az ideje Bobby Davison edző távozásának, és minőségi játékosok igazolásának. Az eset után Terry Robinson klubelnök felemlítette, hogy a drukkerek rendbontásaikkal mekkora kárt okoznak a Fradinak, és utalt arra, hogy a csapatvezetés és a játékosok is meg vannak fé­lemlítve. A szurkolók számára azonban ez olaj volt a tűzre. Állítólag a mostani botrány után a kö­vet­kező nem zártkapus - vagyis idegenbeli - mér­kő­zéseken sorozatos rend­bontásra készül a kemény mag, hogy a klubvezetést kiebrudalják.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!