hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Brutális jogsértések” a TV2 és az RTL Klub kibeszélő műsoraiban
Sötétség délben

2009. 11. 01.
Dacára annak, hogy a szeptember elején hosszú elsötétítéssel megfenyegetett két nagy kereskedelmi tévé fűt-fát megígért a Mónika Show, illetve Joshi Bharat című műsoraik megszelídítésével kapcsolatban, a produkciók az eltelt időben még durvábbá váltak.

Mónika - született Erdélyi Mónika - több, mint nyolc éve „oldja meg" az „emberek" magán­életi, párkapcsolati problémáit. Az a mellékes körülmény, hogy Mónika ez év februárjában elvált, és azóta egyedül neveli gyermekeit, valószínűleg semmit nem változtat „hitelességén": az RTL Klub honlapja ugyanis azt állítja, a kibeszélő műsor  az elmúlt évtizedben külön műfajjá nőtte ki magát, a délutánonként sugárzott talkshow-t adásról adásra milliók nézik naponta.

„Ez egy igazi szókimondó műsor, ahol a valóságos szereplők valóságos történetei a mindennapok valóságos problémáit tükrözik" - olvashatjuk ugyanitt.

Mások viszont - így például az Országos Rádió és Televízió Testület  (ORTT) - biztosra veszik, hogy sokszor előre kitalált álbalhékat láthat a valóságra fogékony közönség. Az adás egy korábbi szerkesztője a Hetek kérdésére megerősítette: az idő múltával az érdeklődés fenntartása érdekében egyre vadabb szituációkat kellett és kell a nézők elé tárni, ezért a research munkatársak gyakran instruálják a meghívott vendégeket, hogy mit mondjanak, mit tegyenek az adásban.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!