hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki fogja jobban utálni Kendét?
„Akit Kulcsár bűnösként nevezett meg, az vádlott lett”

2009. 09. 25.
„Ha ilyen döbbe­netesen silány ítélet születhetett a Kulcsár-perben elsőfokon, akkor indokolt volt a megírása” – mondta a Nesze neked, igazság című könyv bemutatóján a szerző, Kende Péter.

Onnan tudható, hogy közelednek a választások, hogy Kende könyvet írt - kezdte Kende Péternek a Kulcsár-perről írt, Nesze neked, igazság című könyve bemutatását Vágó István kedden, a Pallas Páholyban. Nehéz volt eldönteni, viccnek szánja-e, vagy komolyan gondolja, mindenesetre Kende a beszélgetés elején bólintással jelezte, vállalja, hogy könyve „manipulatív módon befolyásolhatja a következő évi parlamenti választásokat". A mikéntre „Az MSZP és az SZDSZ lényegesen jobban fogja utálni a könyvet mint a Fidesz, amelynek sokkal kevesebb disznósága szerepel benne" mondatából következtethetünk.

Kendét sokan az MSZP udvari szerzőjeként tartják számon, és nem kevés azoknak a száma sem, akik úgy emlékeznek, hogy a Viktor című könyv ünnepelt szerzőjeként a 2002-es szocialista pártkongresszus díszvendége volt - vetette fel Vágó István, mire Kende azt mondta, jelen volt a kongresszuson, de nem díszvendégként, hanem dedikálni.

A könyv megírásának okait firtató kérdésre Kende azt mondta, alapvetően a magyar jogszolgáltatással kapcsolatos fenntartásai miatt látott munkához. „Ha ilyen döbbenetesen silány ítélet születhetett a Kulcsár-perben elsőfokon, akkor indokolt volt a könyv megírása" - fogalmazott a szerző.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!