hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hallgat és bizonyítékokat gyűjt a Fidesz
Terhes ügy

2009. 09. 11.
„Gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön” – ezekkel a mondatokkal robbant múlt héten „hírbomba” egyszerre két épületben is: az edelényi városházán és a Parlamentben. Molnár Oszkár távozását több száz tüntető és politikusok is követelik, miközben a polgármester lapunknak már újabb hasonló „értesüléseiről” beszél.

Egy utolsó, zárójeles mondatként vezette be „legfrissebb információit" Edelény város polgármestere egy júniusi testületi ülés végén. A múlt héten nyilvánosságra került felvételen a tízezer fős Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település vezetőjétől a kö­vetkezők hallatszanak: „Az nyílt titok, hogy a kör­nyező, többségében cigányok által lakott településeken, Lakon, Szendrőládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni. Vagy a terhesség ideje alatt - ez most új információ, utánajártam, és igaz - gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön."

Molnár Oszkár polgármester (képünkön), fideszes országgyűlési képviselő mondatainak nyilvánosságra kerülése után ötszáz roma demonstrált hétfőn az edelényi városháza előtti téren. Több roma szervezet, továbbá Lak és Szendrő­lád község polgármestere is visszautasította Molnár szavait, előbbiek feljelentést is tesznek a városvezető ellen.

Egy helyen teljes a nyugalom: az ellenzéki párt székházában nem robbant a képzeletbeli bomba. Megkeresésünkre „helyi ügyként" definiálták a történteket. „Keressék az edelényi polgármesteri hivatalt" - üzente Cser-Palkovics András helyettes szóvivő a Fidesz nevében. Azt kollégájától sem sikerült megtudnunk, mi a párt álláspontja Molnár mondatairól.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!