hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hirdetésekkel gyűjti nyári áldozatait a pornóipar
Végzetes diákmunkák

2009. 08. 08.
Diákmunka címszó alatt rengeteg szexmunkahirdetés található a neten, melyekre a nyári szünetben a neten szörföző, állást kereső fiatalok két kattintás után rátalálnak. 18 év alattiakat tilos bármilyen erotikus munkára fogni, ám törvényi erővel nehéz a visszaélést bizonyítani. Ilyen ügyben a rendőrség semmilyen eljárást nem folytat, miközben a nyár a prostitúció és pornóipar főszezonjának számít.

„Minden igényt kielégítő V. kerületi webkamerás stúdiónkba keresünk modelleket erotikus munkára (nem pornó). Havi 150-500 ezer Ft jövedelem, maximális diszkréció. (Telefon, e-mail cím)" ... „Egy Zürich melletti privátklubba keresünk csinos lányokat 18-28 év között, erotikus munkára. Tapasztalat nem szükséges, nyelvtudás igen. A klienseinket előre egyeztetett időpont alapján fogadjuk. (Telefon)" ... „Munka lányoknak. Csinos lányt keresek. Erotikamentes, furfangos munkára. Fizetés: 250 ezer. (E-mail cím)"

A nyári idénymunkaszezon és az álláshiány idején egyre nagyobb a veszélye annak, hogy a pénzkeresetre vágyó fiatalok a prostitúciós iparban kötnek ki. Hiába zeng a média a diákmunka-közvetítők nyújtotta szerződéses biztonságról, ha sokhelyütt egyáltalán nincs munka. Viszont nagy számban toborozzák erotikus munkákra, „szexi webkamerás modellkedésre" a jobb sorsra érdemes ifjakat a neten, és a komolyabb újságok diákmunkarovata is hemzseg az efféle ajánlatoktól.

A témában jártas jogvédők, így Lombos Petra, az egykori Ne dőlj be! segélyvonal munkatársa vagy Betlen Anna nőjogi aktivista is egyértelműnek veszik, hogy az olyan külföldi és belföldi munkaajánlatok, amelyek képesítés nélküli munkáért csillagászati összegeket kínálnak fiataloknak, szinte biztosan pornó- vagy prostitúciós célú hirdetések. A hétköznapi hirdetési újságok is sajnos tele vannak olyan, például „garantáltan szexmentes" munkát ajánló hirdetőkkel, akik mindössze egy mobilszámot vagy egy e-mail címet tüntetnek fel elérhetőségként. Sokan gondolkodás nélkül elfogadják a névtelen közvetítők hostess-, babysitter- vagy házvezetőnői ajánlatát is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!