hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 08. 20.
Ellen-SZDSZ alakult?Szabadelvű Polgári Egyesület alakult több SZDSZ-es politikus – köztük Hankó Faragó Miklós, Sándor Klára, valamint Világosi Gábor országgyűlési képviselő – részvételével. A Magyar Bálinthoz köthető szervezet közleménye szerint fórumot kívánnak biztosítani azoknak, akik hisznek a polgári demokráciák alapértékeiben, vallják, hogy a szabadság nem lehet anarchia, és látványpolitizálás helyett a felkészültséget és a felelős megfontoltságot részesítik előnyben. Retkes Attila, az SZDSZ elnöke sok sikert kívánt az egyesületnek, de megjegyezte: a liberális szavazókat pártja képviselné a jövőben is.

Nem törtek át az újnácik
Nem történt rendzavarás szombaton a fővárosban, ahová az NS Front nevű magyar nemzetiszocialista tömörülés a Béke mártírja elnevezéssel emlékmenetet szervezett Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából. A több helyszínre is bejelentett rendezvények megtartását a rendőrség a gyülekezési törvény alapján megtiltotta. A több mint ötven hazai és nemzetközi szervezetet tömörítő Civilek a Szélsőjobb Ellen Mozgalom szombaton a kirekesztés és az erőszak ellen No pasaran! – Nem törnek át! címmel azonban „békés akciónapot" rendezett a Városháza parkban, amelyen mintegy 400-an vettek részt.

Magyarok Nyilai: kiképzők előzetesben
A Magyarok Nyilai terrorista csoport augusztus 11-én elfogott újabb két tagja részt vett többek között abban az akcióban, amelynek keretében a szervezet Dér Zsuzsanna országgyűlési képviselő házát akarta felgyújtani – tájékoztatott a Nemzeti Nyomozó Iroda. A két férfi a gyanú szerint a mozgalom „katonájaként” már 2007 áprilisától folyamatosan közreműködött a csoport tagjainak kiképzésében, különböző támadásokra való felkészítésében. Velük összesen már 11 gyanúsítottja van a Magyarok Nyilaihoz kapcsolódó ügynek, mindannyian előzetesben vannak.

Pokoli tragédia Miskolcon
Egy középkorú nő és 13 éves fia meghalt, miután szombaton késő este kigyulladt egy tízemeletes panelház Miskolcon. Az anya 16 éves lányát súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba, állapota válságos. A tűz okait még vizsgálják, de a tűzoltók ágyban dohányzásra vagy zárlatra gyanakodnak. A tűz gyors terjedését segíthette a lakás éghető szigetelőanyaga is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!