hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Német szurkolókra vadásztak a Fradi-drukkerek

2009. 07. 18.
Kedden vereséget szenvedett a nemrég az első osztályba feljutott Ferencváros labdarúgócsapata a német Hertha BCS gárdájától. Ami azonban még ennél is fájóbb, hogy a Fradi szurkolói náci rigmusok kíséretében rátámadtak a német drukkerekre, akik közül hárman megsérültek.

Volt olyan német, aki a kerítésen át próbált menekülni a részeg szurkolók elől. A németeket kísérő újságírók pedig egyenesen a mellékhelyiségbe menekültek a több tucat drukker elől, akik palackokkal dobálták a vendégek szurkolóit, később pedig a biztonságiakkal is összeverekedtek, majd egymást is ütötték. Szerdán a Bild című német lap cikket is közölt a történtekről, és szurkolókra hivatkozva arról is beszámoltak, hogy a „Heil Hitler!" és „Sieg Heil!" kiáltással támadó ultrákat csak nézték a biztonsági szolgálat emberei, de nem avatkoztak az eseményekbe. A lap szerint   Michael Preetz a félidőben még kérte is a szervezőket, hogy a stadion előtt várakozó rendőrség is avatkozzon be. „Közöltük, hogy ha nem történik semmi, nem játszunk tovább. Idióták persze mindenhol vannak..." - tette hozzá a Hertha menedzsere.

Mindenesetre a német klub hivatalos levélben tiltakozott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és a Ferencvárosnál a magyar huligánok botrányos viselkedése miatt, de arra is választ várnak, hogy a rendőrség miért nem avatkozott bele az eseményekbe.

A Ferencváros sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy az okozta a problémát, hogy nem a klub saját, nemrég alapított biztonsági szolgálata vigyázott a rendre, hanem egy másik cég, mely számára ismeretlen volt az Albert Stadion. A rendőrség emberei pedig csak a mérkőzés külső biztosítását végezték, rendbontás esetén az ő behívásuk a stadionba szintén a biztonsági szolgálat feladata lett volna.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!