hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Terrorizmussal gyanúsítják Budaházyt
Hivatásos provokátor

2009. 06. 26.
A terrorizmus csírái Magyarországon is megjelentek, ám jelenlegi szintjén még megelőz­hető a kiterjedése és végletes eldurvulása. A terrorizmus gyanújával a napokban őrizetbe vett Budaházy Györggyel kapcsolatban a szélsőjobboldali táboron kívül is megoszlanak a vélemények: vannak, akik a Hamasszal említik egy lapon, mások szerint csak egy mártíromságra hajlamos, zavaros ideológiájú, magányos „hős”.

A szélsőjobboldal egyik emblematikus figurájaként számon tartott Budaházy György a múlt szerdán sétált be a rendőrség Teve utcai központjába egy tüntetés bejelentésének ügyében: akkor vették őrizetbe.

Keresztes Imre főügyész közölte: a gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007 decemberében. Azzal is gyanúsítják, hogy 2009 áprilisában ő utasította bűntársait arra, hogy futball-labdába rejtett robbanószereket helyezzenek el két országgyűlési képviselő házánál.

A főügyészség mindezek alapján Budaházyt „állami szerv kényszerítése céljából fegyverrel kapcsolatos, közveszélyt okozó bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekménnyel", valamint „robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével" gyanúsítja, ez utóbbit az ügyészség szerint felbujtóként követte el. Mindezen túl kétrendbeli emberölés előkészületével is gyanúsítja az ügyészség Budaházy Györgyöt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!