hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hatalomra készül a százfejű sárkány
Összefognak a nemzeti radikálisok

2009. 06. 20.
Itthon kormányzásra, Brüsszelben pedig a trianoni határok ledöntésére készül a Jobbik. Ez derült ki a párt vezetőinek elmúlt napokban tett nyilatkozataiból. Vasárnap Ópusztaszeren tartottak csúcstalálkozót a nemzeti radikális vezetők, ahol a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

„Olyanok leszünk, mint a 100 fejű sárkány. Ha az egyik nyakunkat elmetszik, ott lesz még 99" - nyilatkozta a radikális szervezetekre utalva a délmagyar.hu-nak a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnöke, Zagyva György Gyula. Az Ópusztaszeren megtartott csúcstalálkozón jelen volt többek között - kezdeményezőként - Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke, Budaházy György, Kiss Róbert, a Magyar Gárda országos parancsnoka, Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, továbbá az Össznemzeti Szurkolói Szövetség is képviseltette magát.

„Össze kell hangolnunk a nemzeti szervezetek munkáját. Egy erős Magyarországot és egy erős nemzetet szeretnénk" - nyilatkozta a találkozó kapcsán Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint már idén előrehozott választások lesznek, és ők fognak kormányt alakítani, nem a Fidesz. Vona úgy vélekedett, hogy a magasabb részvételi arány nekik fog kedvezni. Szerinte ugyanis a többi párt népszerűsége csökken, ugyanakkor a Jobbiké folyamatosan nő. Arra a kérdésre, hogy koalícióra lépnek-e a Fidesszel, Vona Gábor határozott nemmel válaszolt. „A Fidesz külön stábokat fog felállítani gyengeségeink feltárására" - tette hozzá az elnök.

A Jobbik szegedi elnöke korábban szintén úgy nyilatkozott, hogy nem kívánnak a Fidesszel koalícióra lépni. Tóth Péter szerint másfél év múlva a Fidesz úgyis bele fog bukni a kormányzásba a gazdasági válság, illetve a felvett IMF-hitelek miatt. A helyi elnök hozzátette: azért is ódzkodnak a Fidesztől, mert nem akarnak az FKgP és a MIÉP sorsára jutni. A szalámitaktikát - magyarázta - a kommunisták után a Fidesz használta, és jobboldali kormányok alatt keményebb támadások érik a nemzeti radikálisokat, mint a baloldali kormányok idején.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!