hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Cigánylista, helyi pénz, bankelkobzás

2009. 06. 13.
A Jobbik a médiatámogatás szinte teljes hiánya ellenére szerzett 427 ezer szavazatot a vasárnapi EP-választáson. A siker elemzéséhez a problémafelvetést, a megoldási javaslatokat és a konkrét cselekedeteket érdemes megvizsgálni.

Ellentétben a riválisokkal, a Jobbik nem néhány hetet, hanem több mint kilenc hónapot szánt a kampányra: Vona Gábor elnök és Morvai Krisztina EP-listavezető tavaly szeptember óta több mint háromszáz helyen volt az országban, és a párt további vezetői is rendszeres résztvevői voltak lakossági fórumoknak, gárdatoborzóknak és gárdarendezvényeknek, tüntetéseknek, útlezárásoknak, valamint „nemzeti érzelmű" zenekarok koncertjeinek.

A párt mondandója, nagyon leegyszerűsítve, a következő: azért élnek rosszul az emberek, mert a politikai elit a saját maga és holdudvara számára „privatizálta" az országot; a Fidesz és az MSZP megfelelési kényszere miatt az európai uniós csatlakozás veszteseivé váltunk; Magyarországot - bankok, biztosítók, multinacionális cégek formájában - a külföldi tőke uralja, melynek minden emberi tényezőt figyelmen kívül hagyó célja a profittermelés; ráadásul a tehetetlen kormány miatt drámaian romlott a közbiztonság, a Jobbik megfogalmazásában: elviselhetetlenné vált a „cigány­bűnözés".

„Palesztinok lettünk"

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!