hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az MDF a demokratikus fék szerepére készül
Becsületbeli ügy

2009. 06. 05.
A két kormánypártnak, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek a szélsőségek reklámozásán túl nincs mondanivalója a választók számára - állította a Heteknek Dávid Ibolya. Az MDF elnöke nem kívánt azzal foglalkozni, hogy mi történik a pártjával, ha nem jutnak be az Európai Parlamentbe. Mint mondta: egyetlen forgatókönyvvel számol, miszerint képviselőket delegálnak Brüsszelbe.

Mi a tétje ön szerint az EP-választásoknak az ország szempontjából?

- Nagyon komoly tétje van a választásnak, ám az nem a hatalomváltásról szól, hanem arról, hogy ki lesz az a huszonkét ember, a „Nemzeti 22", aki hazánkat képviselheti Európában. A tét az, hogy olyan huszonkét embert küldünk-e Brüsszelbe, akik vissza tudják szerezni az ország hitelét, jó hírnevét, és hatékonyan tudják képviselni a haza érdekeit.

A tét az, hogy megerősödik-e a józan, észérveken alapuló politika, vagy még nagyobb teret nyer az országot mai helyzetébe juttató demagóg, ígérgető politikai kultúra. Kampányunk a szakértelmen alapuló őszinte és felelős beszédre épül, mert erre hatalmas szüksége van Magyarországnak és Európának is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!