hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lassú méreg a szívbe
Néhány tucat fiatal rontja meg a magyar-roma együttélést Kiskunlacházán

2009. 05. 22.
Kiskunlacháza a tavaly novemberi szörnyű gyerekgyilkossággal került az országos érdeklődés homlokterébe. A megerőszakolt, majd megfojtott Horák Nóra gyilkosai azóta sem kerültek elő. A gyanúba kevert helyi cigány fiatalok ártatlanságát az önkéntesen vállalt hazugságvizsgálat és a DNS-teszt is igazolta, ennek ellenére a településen jelentős a feszültség romák és magyarok között. Olaj volt a tűzre egy néhány héttel ezelőtt történt nyíltszíni támadás, mikor is egy roma fiúcsapat állított meg egy tizenkét éves kislányt.

- Az unokám hazafelé ment az iskolából két óra körül, a nyolc fiú meg onnan, a másik utcából jött - meséli a kislány nagymamája. Főleg kilenc, tízévesek voltak, de a leg­idősebb tizenhat, annak már három gyereke van, három.

Kinek?

- Ennek a tizenhat éves kölöknek, aki megtámadta az unokámat. Itt laknak a faluban. És akkor szegénykémnek hátratekerték a kezét, a válla összezúzódott, azóta is gipszben van.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!