hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Étermérgezés
Okkult tévé indult világkörüli útra hazánkból

2009. 05. 22.
Ismét van egy „hungarikumunk”, bár erre nem biztos, hogy az egész ország büszke lehet. Az Ezo.tv egy budai villából sugároz 14 országba éjjel-nappal élő tévéjós-, tévésámán-, tévéasztrológus,- és tévévarázsló-programokat. Igény pedig van rá, hiszen a felmérések szerint a kilencvenes évek közepe óta megduplázódott a maguk módján vallásosak száma, akik elutasítják az egyházakat, viszont erősen vonzódnak az ezotériához.

Az emelt díjas betelefonálós tévévetélkedők hazai úttörőinek legújabb találmánya az Ezo.tv, amely  a miénken kívül 14 ország polgárait terelgeti az okkultizmus bugyrai felé - nonstop. Önmeghatározásuk szerint a „világ vezető ezoterikus élő tévéműsorokat gyártó társasága". A havonta több mint 750 óra élő adásban jósok, jövendőmondók, asztrológusok, látók és gyógyítók válaszolnak a betelefonálók kérdéseire, valamint tanácsokkal látják el őket. „Szakembereink a legkülönbözőbb ősi és sokszorosan bevált módszerek avatott mesterei. Az Ezo.tv az ősi tudást kombinálja a legmodernebb technikákkal, Atlantisz elmerült bölcsességét a telekommunikáció és az információs forradalom korának vívmányaival" - áll az új vállalkozás ars poeticájában.

Az eleinte főleg női kártyajósokat, asztrológusokat és grafológusokat felvonultató tévé, nemrég férfiboszorkányokat is beszerzett a stábba. Büszkeségük Papa Wangó, az afrikai varázsló és Nyilas Misi mentalista látnok. Hogy ki kerülhet a csapatba, azt menedzserekből és „látókból" álló bizottság dönti el. Valószínűleg a transzvesztita hajlam előnyt jelenthet a zsűrinél, mert a befutók közül nem egy - gyárilag - férfi álcázni igyekszik nemi identitását. A csatorna vezetése amúgy ezer jóssal - ebből száz magyar - ápol üzleti kapcsolatot. Partnereikre úgy tekintenek, mint a pap, a barát és az orvos funkcióit egyesítő lelki tanácsadókra. Ahhoz képest, hogy 2002-ben még „SMS Ige" néven indítottak el egy vallásos üzenetküldő szolgáltatást - heti 475 forintért napi egy Istennel, hittel, vallással kapcsolatos gondolat, bibliai idézet -, jó nagy lépést tettek a „sötét oldal" irányába.

A Szonda Ipsos tavaly nyári felmérése szerint a magyar felnőtt lakosság egytizede járt már jósnőnél vagy jövendőmondónál. A megkérdezettek egyik negyedének be is jöttek a jóslatok, míg másik egynegyedüknek szinte „semmi sem jött be" abból, amit a médiumok kijelentettek. Míg az életkor és az iskolai végzettség nem befolyásolja az ilyen irányú kíváncsiságot, a nemek megoszlása nagyon is beszédes: a hölgyek 12, míg a férfiak 4 százaléka volt már vendége „jövőbe látó" embernek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!