hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Blogok háborúja

2009. 05. 29.
Fordulat történt a hazai politikai életben: névtelen és álnéven írt blogokon, gyanús honlapokon a politikai ellenfelekről megjelentetett dehonesztáló, durva összeesküvés-elméleteket tartalmazó irományok kerültek a főáramú médiába. Az egyik oldalon a mindent megfigyelő Szilvásy György, míg a másik térfélen a Fidesz úgynevezett halállistája „szólt" nagyot.

A mérsékelt jobboldalinak tartott Heti Válasz lépte át először a Rubicont azzal, hogy beemelt a közbeszédbe egy, a Reakció blogon kisebb nyilvánosságot kapott nyílt levelet. A történet szépséghibája, hogy a szerző - bár bennfentes politikacsinálónak tünteti fel magát - ismeretlen, mivel nem vette a bátorságot, hogy kilétét nyilvánosságra hozza.

A nem túl ismert Reakció blog cikksorozata egyébként már az elmúlt hetekben kézről kézre járt az újságírók és - kormánypárti, illetve ellenzéki - politikusok között. Annyi volt csak a kérdés, hogy ki meri vagy ki akarja beemelni a főáramú médiába. A névtelen levél hitelességét a jobboldali média azzal igyekszik alátámasztani, hogy már februárban megjósolta, hogy Gyurcsány Ferenc változtat a kormány és az MSZP összetételén, illetve, hogy olyan állításokat közöl, amelyek szerintük beleillenek a szocialista politikusok elmúlt évekbeli mozgásába, és érthetővé teszik egyes kulcsszereplők máig nehezen értelmezhető döntéseit (például hogy miért nem mernek szocialista vezérek fellépni Gyurcsánnyal szemben). Vagyis a leírt események összevethetőek a valós hírekkel.

Az írás egyébként - innen érthető, hogy a Fideszhez húzó Heti Válasz publikálta - egy durva vádirat Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Szilvásy György egykori titkosszolgálati miniszter állítólagos hatalomgyakorlási technikájáról. A névtelen szerző szerint Gyurcsány és köre zsarolásokkal, megfélemlítésekkel, megfigyelésekkel és lehallgatásokkal, illetve egyéb titkosszolgálati eszközök alkalmazásával kormányozták a pártot és az országot. A bónusz pedig az, hogy a szélsőjobboldali cselekmények (a Hatvannégy Vármegye mozgalom és Toroczkai manipulálása, a Magyarok Nyilai, a Kurucinfo) mögött valójában e politikai klikk machinációi állnak. Emellett a régi vád is előkerült, hogy valójában Gyurcsány Ferenc a KGB és a Gazprom érdekeit szolgálja. A szisztematikus karaktergyilkosság „fénypontja", amikor egy szlovák bérgyilkos is előkerül, aki az MSZP érdekeinek megfelelően a Fideszre mint megrendelőre tenne terhelő vallomást a korábbi robbantásos ügyekben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!