hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Jobbik irtózik a kereszténységtől

2009. 05. 22.
„Nem tudom mi az a tendencia, hogy minden politikus a Hit Gyülekezetéhez szaladgál, Bokros, Semjén után még Kósa Lajos is nyilatkozott a Heteknek" - jelentette ki egy gyöngyösi Jobbik-gyűlésen Szilágyi György, a Nemzeti Egyletek főkoordinátora. Úgy tűnik, szélsőjobboldali körökben nagy figyelemmel olvassák a Heteket.

A Jobbik kampánygyűlésén Szilágyi a fentebb idézett mondaton kívül szó szerint is idézte lapunkból a Hetek Közéleti Klubban előadást tartott Kósa Lajos szavait. Mint emlékezetes, az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: „a Fidesz a demokrácia talaján áll, ezért kizártnak tartja, hogy egy kétharmados győzelmet kihasználva a demokrácia kárára változtatná meg az alkotmányt." A Jobbik vezető szerint ugyanakkor az a baj, hogy a jelenlegi egy toldozott-foldozott sztálinista alkotmány, ami helyett a történelmi alkotmányt kellene visszaállítani. Kósára utalva azt is megjegyezte: „azzal a badar kijelentésével, hogy a Hit Gyülekezete is igazi egyház már nem is foglalkozom".

„A Jobbikról az a szóbeszéd járja, hogy félnek tőle. De ki az, aki fél? A nép nem fél, az fél, akinek félnie is kell: a pártok félnek tőlünk" - jelentette ki a gyűlésen Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint az MDF azért fél, mert már csak hatan vannak, az MSZP pedig attól fél, hogy börtönbe kerülnek, mert „van egy tiszta párt, aki az ő piszkos ügyeit feltárja". A szélsőjobbos politikus szerint nincs még egy olyan párt, amely úgy gyűlölné az országát, amely eltartja, mint az SZDSZ. Vona azt mondta, az SZDSZ „megbízatása arról szól, hogy tönkretegye az országot".

A Jobbik elnöke szerint a rendőrség semmit sem ér, „nem védenek meg minket". A Fidesz három csapás elmélete nem rossz, de amellett fel kell állítani a csendőrséget. „Kevesen tudják például, hogy a csendőrök fordították vissza a zsidókat szállító vagonokat, amikor kiderült, hogy hová is tartanak" - mondta Vona, aki ezek szerint arról nem értesült, hogy 1945-ben éppen azért oszlatták fel a csendőrséget,  mert a szervezet a nyilas uralom alatt elsődleges szervként vett részt a zsidók elhurcolásában.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!