hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit kell meglépnie Bajnai Gordonnak?
B program

2009. 04. 04.
Fájni fog, mindenkinek – ennyit tudni a tervezett válságkezelő kormányprogramról. Hogy kinek és mennyire – ezt lapzártánkkor még azok a szocialista és szabad demokrata parlamenti képviselők sem tudják, akiknek a szavazataira Bajnai Gordon a megválasztásához számít. Szakértők véleményei arról, mit is kellene tenni.

A körülményekhez képest jó döntés született - mondta Bokros Lajos az új miniszterelnök jelöléséről az ATV Reggeli Jam című műsorában. Bokros azt mondta, bízik abban, hogy az új kormányfőben és kormányban lesz akkora erő és hitelesség, hogy megállítsa a forint-árfolyamromlást, mert mindannyiunk érdeke az, hogy a forint megerősödjön.

Bokros jelezte: semmilyen pozíciót nem vállalna a Bajnai-kormányban, de ha megkérdezik, szívesen ad tanácsot. „A mindenkori magyar kormányt segíteni szoktam tanácsaimmal, javaslataimmal, és ez ezután is így lesz, különösen ilyen válsághelyzetben" - mondta a volt pénzügyminiszter, aki nem tudja, hogy a korábban befektetési bankárként dolgozó Bajnai Gordon számít-e ilyen segítségre.

Bokros Lajos örül annak, hogy Bajnai hasonló diagnózist állított fel az ország gondjairól, mint ő. „Nézzük meg, hogy a terápia tekintetében is hasonlóan gondolkodunk-e?" - mondta Bokros. Úgy látja: könnyen megvalósítható a tervezett 5-600 milliárdos kiadáscsökkentés, de ha a gazdaság teljesítménye a tervezettnél nagyobb mértékben csökken, úgy ennél nagyobb megtakarításra lehet szükség. „Azt tanácsolnám az új miniszterelnök-jelöltnek, hogy ha szükséges a költségek lefaragása, akkor ezt érdemes úgy csinálni, hogy egybeessen a reformokkal, mert hosszú távon ez jótékonyabb hatást gyakorolna a gazdaság fejlődésére és a költségvetés alakulására is" - mondta Bokros.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!