hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy öntrónfosztás kronológiája

2009. 04. 04.
Március 21. szombat: MSZP-kongresszus

8 óra: Falfehéren álltak a Gyurcsány-stáb tagjai a VIP-tárgyaló előtt, ahol az MSZP tágabb vezetősége ülésezett, és halálra fagyott arccal tessékelték be a későn érkezőket, hogy fontos dolgok történnek bent, érdemes nem lemaradni. A későn érkezők eleinte viccnek gondolták, amikor a kollégáik bennt arra a kérdésre, hogy mi van, azt válaszolták: lemondott.

Az SZDSZ-ben majdnem ugyanebben az időben az országos tanács ülésezett, ahol Fodor Gábor (akit Gyurcsány hajnalban értesített) jelentette be a többieknek, hogy Gyurcsány távozik. Először nem hitték, majd órákig döbbenten és kissé bénultan próbálták megfejteni, hogy mi is történt.

Mivel Gyurcsányt pártelnöknek választották, ezért eleinte mindenki arra gondolt: a miniszterelnöknek van valami trükkös forgatókönyve, hogy pártelnökként gyakorlatilag ő osztja majd a lapokat. Ezt a forgatókönyvet az is alátámasztotta, hogy azt kérte a küldöttektől: bízzák meg a pártelnököt, a választmány elnökét és a szocialista frakcióvezetőt az új miniszterelnök megtalálásával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!