hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 05. 01.
Semjén a többnejűségrőlHa abból a természetjogi elvből, hogy a házasság egy férfi és egy nő között köttetik, kiveszik a férfit és nőt, akkor előbb-utóbb az egyet is ki lehet venni – vélekedett az egyneműek élettársi kapcsolatát lehetővé tevő törvény elfogadásáról Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője az ATV Reggeli Jam című műsorában. Hozzátette: holnap már jönnének a muszlimok, vagy akárki más, hogy engedélyezzük a többnejűséget.

A Jobbik is szerezhet mandátumot
A Marketing Centrum elemzése szerint a 2004-es EP-választással szinte azonos, 38 százalék körüli részvételi arányra lehet számítani a június 7-ei választáson. A felmérés idején három párt jutott volna át az ötszázalékos küszöbön. A Fidesz várhatóan 15 mandátumot szerezne, az MSZP hatot, a Jobbik pedig egyet. Még sok a bizonytalan szavazó, a „hezitálók aránya 44 százalék”.

Ügynök volt Hunvald utóda
Kivágó Iván Györgyné veheti át Hunvald György helyét a fővárosi közgyűlés szocialista frakciójában, akiről hétfőn kiderült, hogy III/II-es volt. A Magyar Nemzet információi szerint a politikus az 1970-es évektől már a hálózat tagja volt, a nyolcvanas években pedig a III/II-es kémelhárító főcsoportfőnökség 8-as osztályán dolgozott. Itt az idegenforgalom területén és az amnesztiával hazatértek között végeztek kémelhárító tevékenységet.

Családegyesítés a reformátusoknál
Családegyesítésre készül az eddig kényszerűen csonka családban élő magyar reformátusság: szándékaik szerint a május 22-én Debrecenben összeülő alkotmányozó zsinat elfogadja az egységes Magyar Református Egyház alkotmányát – közölte Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök. Ebből az alkalomból egyszerre kondul majd meg a Kárpát-medence összes református templomának a harangja, jelezvén: egységesülnek a történelmi határok megváltoztatása miatt szétszakított Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Délvidék és az anyaország reformátusai.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!