hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Helyezkedések az MSZP-ben
Az utolsó leheletig

2009. 03. 20.
Finiséhez érkezett a tisztújítás a szocialista pártban. Sorra születnek azok a forgató­könyvek, melyek szerint akár fordulat is történhet az MSZP felső vezetésében.

Az MSZP működése részben hasonlít a hadurak által működtetett Afganisztán példájához, azaz erős vezetők és csoportjaik egymáshoz való viszonya alakítja az éppen aktuális erőviszonyokat. E klikkek közötti állandó viaskodás eredménye, hogy más formációkhoz képest állandó mozgást hozott a párt elitjében. A hétvégi tisztújítás tétjét több szocialista forrásunk abban látta, hogy létrejön-e egy új erőcsoport a párton belül, illetve, hogy a feltörekvő fiatalok milyen szerephez jutnak az MSZP új vezetésében. Igaz, gyökeres változásokra senki sem gondol, hanem inkább pozíció- és területszerzésre.

Mint már írtunk róla, elnöknek csak Gyurcsány Ferenc indul, a két elnökhelyettesi posztra hárman, Juhász Ferenc, Szekeres Imre és Lamperth Mónika aspirálnak, és a három alelnöki helyre a három eddigi alelnök, Kiss Péter, Ujhelyi István és Hiller István mellett Mesterházy Attila és Lamperth Mónika is bejelentette az „igényét". (Utóbbi nyilván abban az esetben, ha az elnökhelyettesi törekvéseit nem koronázza siker.)

Az elnökségi tagságért kifejezett tolongás alakult ki, így például a rajtvonalhoz áll Harangozó Gábor európai parlamenti képviselő, Bárándy Gergely, de Puch László és Veres János is e grémium tagjaként képzeli el a jövőjét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!