hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alakul a Bokros Lajos Fan Club
Nyugodt erőtlenség helyett karakteres botrány

2009. 03. 15.
Ha bejön Dávid Ibolya húzása, akkor Bokros Lajos bevonásával egészen új dimenzióba kerülhet az eddig vergődő MDF. Igaz, akár meg is szűnhet vagy szét is szakadhat, de az sem kizárt, hogy harmadik erővé válik. Az SZDSZ-ben sajnálják, hogy nem nekik sikerült megszerezniük az ismert közgazdászt, és ezt Fodor Gábor hibájának tartják.

A Magyar Demokrata Fórum az elmúlt években rendre a parlamentbe kerülés öt százalékos küszöbén billegett. Állandóan annak réme fenyegette, hogy megmaradt politikusaik „megélhetési" szándékokból átülnek a Fideszbe, ahol aztán a párt harmadik vonalához sorolódva néha-néha kisebb sajtótájékoztatókat tarthattak volna. Vagy - fideszes kritikák szerint - előbb-utóbb az MSZP teszi szatellit pártjává a Demokrata Fórumot. Az egykor a „nyugodt erő" szlogenjével kampányoló MDF-ből az erő elillant, a nyugalom pedig leginkább az unalomban testesült meg.

A Hetek információi szerint Bokros Lajossal többször tárgyaltak a szabad demokraták is, de érdemi ajánlat nélkül a közgazdászprofesszor végül az MDF-et választotta. Úgy tudni, hogy az SZDSZ- frakcióban több „Bokros-fan" is található, például Molnár Lajos egykori egészségügyi miniszter is. Beszéltünk olyan liberális politikussal, aki szerint lehetséges lenne a két párt közötti együttműködés „ezen a platformon". Persze ehhez az is szükséges, hogy az MDF „túlélje" a pártelnöki manővert.

Bokros helyzetet teremtett

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!